Ekström & Son Logotyp

TJÄNSTER

Våra konstruktörer kan processindustri

För att alltid ligga i frontlinjen följer vi noga internationell forskning inom våra huvudområden för att hjälpa våra kunder att vara världsledande. Det finns hela tiden en nära kontakt mellan konstruktörer och produktionspersonal för att utveckla nya lösningar baserade på vår långa erfarenhet.

Denna utvecklingsprocess sker ofta i nära samarbete med våra kunder. Detta samarbete bidrar både till ekonomiska lösningar och bidrar till våra höga krav i komplexa projekt. Som bas för den mekaniska dimensioneringen ligger de nationella normerna för tryckkärl, t.ex.:

  • EN 13445
  • ASME VIII Div 1
  • AD 2000
  • PD 5500
  • GB 150 - Kina

Som komplement kan även standarder som t.ex. TEMA, NORSOK, API 660, m.fl användas.

INSTALLATION & UNDERHÅLL

Efter att vi levererat utrustning till våra kunder, hjälper vi ofta till med professionell installation och regelbunden översyn för att öka driftsäkerheten.

Vår kunskap sträcker sig inte bara till att hjälpa dig med rätt design, materialval och tillverkning utan även installation och regelbunden översyn.

Vår servicepersonal utför flertalet omtubningar hos våra kunder eftersom vi har de ingående kunskaper som krävs om svetsning i höglegerade stål och titan.

Kontakta oss gärna för att diskutera dina behov!

LEGOTILLVERKNING

Ekström & Sons moderna maskinpark och kvalificerade svetsare erbjuder företag med egna produkter stora möjligheter till flexibel legotillverkning

Ekström & Sons maskinpark består av flertalet avancerade maskiner inom vattenskärning, borrning, bockning och svarvning. Våra svetsare kan arbeta i vår egen verkstad eller göra externa jobb såsom svetsning.

Vattenskärning minskar behovet av efterbehandling då vattenstrålen ger släta ytor vid skärning med minskad värmepåverkan på materialet som följd.

Vår portalfräsmaskin (Hartford HB-3260AG) har måtten 3200 x 2540 mm och klarar en belastning på hela 11.500 kg.

Istället för att investera i din egen produktionsutrustning är du välkommen att kontakta oss på lego@ekstrom-son.se

Alternativt ringer du vår produktionsplanering på 044-208409 eller 044-208418

Du hittar våra tjänster i Qimtek, Sveriges största portal för legotillverkare.